Roundnet-regler: 5 regler du skal kende!

Skrevet af

Anders Boye.

D. 4. januar 2023.

Kategori:

Har du lyst til at vide mere om spikeball? Eller er det roundnet, det hedder? Få svar på alle dine spørgsmål i denne artikel. 

Du har muligvis stiftet bekendtskab med roundnet – eller Spikeball som det også bliver kaldt – på sommerens udflugter til park eller strand. Og nu vil du altså godt have helt styr på reglerne, inden det går løs næste sommer? Vi har din ryg - eller det vil sige, det har Emil, Felipe og Jonas, der underviser i roundnet hos KU Studenteridræt. De er klar til at forklare dig reglerne til roundnet, der er sjovt, hurtigt og nemt at lære.

 

Emil: "I roundnet skal man reagere hurtigt og præcist i samspil med en partner. Det er vildt sjovt."


Men hvordan er det nu med de regler? De vigtigste har vi samlet her:

Regler til roundnet/spikeball:

  1. Spikeball spilles to vs. to omkring et roundnet med en let, lille bold. 

  2. Bolden serves i nettet med et slag, og modstanderholdet har derefter tre berøringer til at få bolden slået ned i nettet igen. Sådan fortsætter spillet.

  3. Hvis bolden rammer jorden eller kanten af nettet, tabes pointet.

  4. Man server to meter fra nettet til modstanderen, som står overfor. Derefter må alle bevæge sig frit omkring nettet - 360°-sport! 

  5. Serven skal være “ren”: bolden må ikke hoppe skævt ud af nettet eller passere modstanderen over skulderhøjde.

 

Hvad er roundnet?

Roundnet - eller spikeball - er et relativt nyt spil, der har vundet enorm popularitet i de senere år. Det er et spil, hvor to hold bestående af to spillere er mod hinanden på en lille rund trampolin, også kendt som et roundnet. Målet med spillet er at få bolden til at ramme trampolinen på en måde, hvor modstanderne ikke formår at returnere bolden. Spikeball kan spilles både indendørs og udendørs, og det er en sjov aktivitet for folk i alle aldre.

 

Felipe: "Det er let at komme i gang med, hvorfor man hurtigt får spillet lange og sjove dueller."

 

Hvor kan man købe roundnet?

Roundnet kan købes på en række forskellige steder. En mulighed er at købe det online på en hjemmeside, der forhandler sportsudstyr og spil. KU Studenteridræt har en rabataftale på alle volleyball-, beachvolley-. basketball- og roundballrelaterede varer hos Sportsmate.dk.* Spar 10% som medlem hos KU Studenteridræt. Læs mere her. Der findes også en række fysiske butikker, der sælger roundnet. Hvis du ikke ønsker at købe et helt sæt, kan du også overveje at leje eller låne et Roundnet i stedet. Hvis du har lyst til at prøve sporten af, før du køber et roundnet-sæt, så kan du gøre det hos KU Studenteridræt. 

 

Jonas: "Fedt boldspil med stejl læringskurve, så du kan snyde din modstander med fede skud."

 

Roudnet København?

I København kan du gå til roundnet hos KU Studenteridræt, hvor vi har sat et hold op, som du kan læse mere om lige her. Roundnet er en forholdsvis ung sport i Danmark, men den vokser til gengæld eksplosivt lige pt. Her kan du f.eks. se en video fra Sommerens DM i Roundnet, der blev afholdt i Aarhus. Husk, hvis du er studerende, så kan du tilmelde dig holdet til en særlig studiepris. 

 

 

 

Du kan spille og træne roundnet i KU Studenteridræt med opstart i det nye år 2023 - vi træner mandage på Nørre Allé mellem 18:30 og 20:00. 

*Gælder ikke køb online.