Overblik: KU Studenteridræt anvender disse svømmehaller i København

Skrevet af

Helle Greve Barslev.

D. 14. december 2022.

Kategori:

Bor du på Nørrebro eller måske Amager? Vi er tilstede i svømmehaller på tværs af København, så du forhåbentlig kan finde et lokation, der passer til din hverdag. 

Hos KU Studenteridræt benytter vi os af svømmehaller adskillige steder i Københavns Kommune. I dette blogindlæg vil vi gennemgå vores træningssteder, der bruges i forbindelse med svømning, så du kan få et overblik over de muligheder, vi tilbyder for svømning i København. Lad os guide dig til de bedste svømmeoplevelser i hovedstaden!

 

Hos KU Studenteridræt svømmer vi disse steder i Københavns Kommune:

Hos KU Studenteridræt benytter vi os af svømmehaller adskillige steder i Københavns Kommune. Alt fra Indre Nørrebro til Ydre Nordvest. Derudover svømmer vi på Amager og Holmen ved Christianshavn. Vores primære svømmetræning foregår på Nørre Allé 51 ved Nørre Campus, men vi har også adgang til svømmehaller som Bellahøj Svømmestadion, Emdrup Bad og Sundby Bad. Nedenfor gennemgår vi KU Studenteridræts træningssteder, der bruges i forbindelse med svømning.

 

  • Institut for Idræt og Ernæring, Svømmehal
  • Bellahøj Svømmestadion
  • Emdrup Bad
  • Sundby Bad
  • Amager Strand (Åbent hav-svømning)
  • Kanonbådshuset (Vinterbadning)

 

Nørre Alle 51. Svømmehallen der tilhører Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet

Svømmehallen på Nørre Campus har eksisteret siden 1943, og den har dannet rammerne om uddannelsen af svømmelærere i mange år. Svømmehallen ejes af Københavns Universitet, men udlejes også til Københavns Kommune. Svømmehallen er desværre midlertidigt lukket i forbindelse med renovering, men Københavns Universitet regner med at åbne svømmehallen i starten af 2023.

Svømmehallen på Nørre Allé 51 har været i trofast tjeneste siden 1940'erne, og den har siden været samlingspunkt for vandsport af forskellige art. Alt fra svømning til vandpolo, synkronsvømning- og udspringshold.

 

 NEXS Svømmehal Københavns Universitet KU Studenteridræt

 

 

Bellahøj Svømmestadion

KU Studenteridræt benytter sig også af Bellahøj Svømmestadion. I Bellahøj Svømmestadion har vi adgang til 50 m.-baner, når både Svømmeklubben og KU Studenteridræts enkelte svømmehold giver den gas ude på banerne. Det vil som oftest enten være Svømmeklubben, hvor vores dygtigste svømmere slår deres folder, eller vores Rutinerede Svømmehold hos KU Studenteridræt, der har træningspas ude i Bellahøj Svømmestadion. Bellahøj Svømmestadion ligger i cykelafstand fra størstedelen af København. Omtrent fem minutter på cykel fra Nørrebro Station. Bellahøj Svømmestadion ligger i Københavns Kommune.

 

Bellahøj Svømmestadion 

 

 

Emdrup Bad

Emdrup Bad ligger blot et stenkast fra Emdrup Station. Du kan altså nemt komme til Emdrup Bad med både bus og s-tog. Emdrup Bad er kendt for det gennemsigtige tag, hvorigennem man kan se stjernehimlen, når der er skyfrit i København. Emdrup Bad ligger desuden ideelt placeret, hvis du er studerende på DJMX eller du som medicin- eller sygeplejerskestuderende har din daglige gang på Bispebjerg Hospital. Det er primært Svømmeklubben, der har træningspas i Emdrup Bad.  

 

Emdrup Bad

 

 

Sundby Bad

Sundby Bad ligger, som navnet antyder, på Amager. Der er derfor gode muligheder for regelmæssig svømning tæt på bopælen for vores 'Amagerkanere'. Sundby Bad huser træningspas for vores Svømmeklub og for nogle af KU Studenteridræts enkelte svømmehold. Sundby Bad minder meget om Emdrup Bad i dens arkitektoniske opførelse med kig til himlen igennem loftet. Sundby Bad ligger tæt på Sundby Metro-station, og det er desuden et oplagt sted at svømme, hvis du bor på Grønjordskollegiet, Tårnbykollegiet eller et af Amagers mange andre kollegier.  

 

Sundby Bad

 

 

Amager Strand – Åbent Hav-svømning!

Amager Strand adskiller sig en smule fra de andre svømme-lokationer. Der er ikke tale om en svømmehal, men derimod vores åbent hav-svømning, der finder sted ude på Amager Strand. Vi tager våddragterne på og svømmer i saltvand med vind, regn og alt hvad det indebærer. Det er en helt anden måde at svømme på, og især ideelt for dig, der vil prøve kræfter med en af hoveddisciplinerne inden for triatlon. Åbent hav-svømning giver dig en unik mulighed for at få store naturoplevelser, mens du dyrker motion. Det er også spændende at arbejde med retningsorientering og vejrtrækning i bølget farvand. Vores mødested på Amager Strand ligger i gåafstand fra Øresund Metro Station. 

 

Amager Strand Åbent hav-svømning

 

 

Kanonbådshusene – Vinterbadning!

Ligesom med Amager Strand, så falder Kanonbådshusene lidt uden for kategori. Der er ikke tale om en svømmehal, men det ændrer ikke på, at KU Studenteridræt har svømmeaktiviteter på denne matrikel. Ved Kanonbådshusene er der vinterbadning til SU-venlige priser, hvor alle kan være med. Vi har desuden sauna og et workout-område, hvor man kan træne med håndvægte og kettlebells, imens man venter på, at saunaen bliver varm. Du kan læse mere om vores vinterbadeklub lige her, der afgjort er en af Københavns billigste. 

 

Vinterbadning København KU Studenteridræt Vinterbadeklub

 

Læs mere om alle vores svømmediscipliner her.