Klatrehold, kurser og ture - sommer

Klatring i København for studerende

Kom med ind i klatringens verden! Bliv instrueret af vores søde og dygtige/certificerede trænere i:

 • Klatreteknik: Fra de basale greb og fodtrin til komplicerede klatrebevægelser og håndpositioner
 • Sikkerhed og sikringsteknik (Sikringsbevis fra Klatreforbundet, K2, kan opnås)
 • Optræning af klatrebevægelser og styrke

Du kan vælge at klatre med reb, uden reb (bouldering) eller i en kombination. Fælles for holdene er, at de indeholder mange samarbejdsøvelser og det sociale element er stort. Vi har hele 3 forskellige klatresteder i København, hvor vi kan boltre os.

Gode klatresteder i København.

Klatringen i KU Studenteriræt har hele 3 spændende klatresteder. Nemlig

 • den indendørs- og hydauliske klatrevæg i Fr.9. Hallen (Nørre Allé 57)
 • KSI Klatretårnet bag Tennisbanerne på Nørre Allé 53 og
 • KSI-Boulderen på Kanonbådsvej 6.

Vi tilbyder 3 forskellige typer af klatring

 • rebklatreholdene (maj-august)) er der fokus på at lære at sikre hinanden på høje ruter: Klatreren har en klatresele på, hvor klatrerebet er fastgjort. Rebet går op gennem et anker (foroven) og ned til sikringspersonen på jorden, som har rebet gennem sin rebbremse. Sikringspersonen kan til enhver tid bremse klatreren, hvis han/hun ryger af væggen. Rebet er elastisk og et styrt opsuges af rebet. Senere i forløbet trænes der i at klatreren selv fører rebet gennem sikringspunkter på væggen og op til ankeret. Fortsætter man med at klatre flere sæsoner, opøves ens styrke og teknik og man kan klatre vanskeligere ruter fx på KSI Klatretårn. Sikringsbevis (K2)kan ved stabilt fremmødeopnås  på begynderholdene.
 • boulderholdene (hele året) klatres der uden reb, men til gengæld kun så højt op, at man uden problemer kan springe ned på madrassen igen. Ruterne er korte, består af en række ”problemer” og kan med tiden blive ret tekniske: Derfor kan man blive ved med at udvikle sig på et boulderhold. Der undervises i teknik og trænes styrke, smidighed og evne til at aflæse strukturerne og udfordringerne i boulderproblemer. Der er løbende fokus på sikkerhed i forbindelse med landinger ved hjælp af spotting. Bouldering foregår i Fr.9. Hallen (Nørre Allé 57) og på Kanonbådsvej 6.
 • På kombi-klatreholdene (sept.-april)) trænes både både rebklatring og bouldering: Der klatres med reb udendørs indtil det bliver for koldt, hvorefter der trænes bouldering indenfor. Sikringsbevis (K2) kan ved stabilt fremmøde opnås inklusiv på begynderholdene.

Hvornår træner vi?

Træningsperioden er maj-august, MEN i hele juli er der ferie og ingen træning.

Desuden: Kr. Himmelfartsdag 26. maj er og 2. Pinsedag 6. juni helligdage uden træning.

 

Vi bruger KSIs klatrefacebook til at koordinere fritræning, men også til at aftale vores grebvaskdag, rutebygdage, KSI Rope Open, intro til Kanonbåds-boulderen, ekstra-træninger samt til fotos fra bla. vores årlige klatretur til Bornholm.

Klatring (Som) - begynder

BEGYNDE REBKLATRING Rebklatring, hvor der klatres udenfor, udbydes i sommersæsonen (maj-august). Her får du en grundig introduktion til klatring med topreb og til at kunne sikre en makker på forsvarlig vis. Senere kommer der fokus på balance, fodt...
Læs mere

Se hold

Klatring (Som) - Letøvet

LETØVET REBKLATRING Forudsætning: For at deltage her er det en forudsætning, at du kan fremvise dit K2-bevis. Du får en opsummering af de grundlæggende klatreteknikker, og der arbejdes videre med nogle af de emner, der blev præsenteret på begynderh...
Læs mere

Se hold

Klatring (Som) - Letøvet/Øvet

LETØVET/ØVET REBKLATRING Forudsætning: For at deltage her er det en forudsætning, at du kan fremvise dit K2-bevis. Niveauet passer til dem, der har klatret en hel hovedsæson i KSI eller tilsvarende. Vi klatrer udfordrende problemer med fokus på ...
Læs mere

Se hold

klatring (Som) - Øvet

ØVET REBKLATRING Forudsætninger: Der stilles krav til deltagernes klatreniveau og -indsats. Deltagerne skal minimum kunne klatre 6b i rute og være villige til at træne ca. 2 gange om ugen - udover træningen på selve holdet. Dette for at sikre progre...
Læs mere

Se hold

klatreture: se fanen til venstre.

 

Hvordan er vi organiseret?

KSI Klatring er medlem af Dansk Klatreforbund og kan dermed udstede K2-sikringsbeviser. Vi holder som ”forening” et Årsmøde (Generalforsamling)  i november, med fast dagsorden og vælger en styregruppe (bestyrelse) for et år ad gangen. Klatring har pt. en repræsentant i KSIs Hovedbestyrelse. Find vedtægter for KSI Klatreafdeling,  styregruppe og mødereferater her (link?)

Sikkerhed

På KSI klatrehold -og ture skal deltagerne rette sig efter trænerens sikkerhedsanvisninger og har pligt til at orientere træneren om personlige forhold som kan påvirke sikkerheden ved klatring.

Vores klatrevæg-sponsorer er:

 • KU's Almene Fond med 2 gange stort tilskud til KSIs Klatretårn
 • DIF / DGIs Foreningspulje med meget stort tilskud til bygning af Bouldervæggen i KSI Kanonbådshus