Fridykning

Hvad er fridykning?

BEMÆRK - HOLD PÅ NEXS - Herunder fridykning

Svømmehallen på NEXS er under renovering, og vi har derfor kun meget få hold med opstart i september. Det forventes at renoveringen er færdig til november.

UPDATE pr. 19. oktober.

Vi har netop fået at vide at svømmehallen tidligst åbner fra januar af.

Vi åbner ikke tilmelding til holdene på NEXS før vi har en opstartsdato.

Tilmelding til hold på NEXS vil derfor starte tidligst 19. december. Du kan se holdene herunder.

---

Fridykning er dykning uden andet udstyr end svømmetøj, dykkermaske/svømmebriller og finner (svømmefødder) samt eventuelt neoprendragt til at holde varmen og vægt til at kompensere for opdrift (blybælte eller halsvægt). Fridykning er en sport, der udfordrer både det mentale og det svømme-tekniske.

Der er i år kun ét hold i fridykning i KSI, og holdet er for deltagere, der ikke tidligere har trænet fridykning. Ved træningen gives en grundlæggende introduktion til sporten med gennemgang af teknik til at bevæge sig under vandet med og uden finner, sikkerhed, korrekt lungefyldning, mental ro, trykudligning, udstyr, osv. Der føjes løbende ny teori og teknik til træningen især i starten af sæsonen, og der kræves derfor stabilt fremmøde for at kunne følge med holdets udvikling.

Der vil i et vist omfang blive afholdt aktiviteter på land uden for det angivne træningstidspunkt i form af teoriundervisning, fremstilling af halsvægte, o.a. Denne undervisning er inkluderet i den faste træning og uden ekstra afregning. Al fysisk træning foregår indendørs i svømmehal. Der gives vejledning om køb af udstyr på holdene. Eventuelle spørgsmål kan sendes til kennck@hotmail.com.

Hvad skal jeg kunne?

Du skal have almindelige svømmeforudsætninger/vandføling og kunne svømme 200 meter i disciplinerne brystsvømning og crawl. Du skal endvidere kunne svømme en halv bane under vandet (12½ meter).

Fridykning

Du skal have almindelige svømmeforudsætninger/vandføling og kunne svømme 200 meter i disciplinerne brystsvømning og crawl. Du skal endvidere kunne svømme en halv bane under vandet (12½ meter).

Se hold