Københavns bedste mountainbike-spor

Skrevet af

Christian Engkilde.

D. 24. marts 2022.

Kategori:

Vil du være en del af KU Studenteridræts MTB-hold? Vi kører på Københavns bedste mountainbike-spor! Her er vores 3 favoritter:

Christian EngkildeNaturvejleder & Mountainbiker

 

KU Studenteridræts mountainbikehold nyder godt af Hovedstadens mange gode mountainbike-spor! Er du interesseret i at høre mere om holdet og vores lokale mountainbike-ruter, så skal du læse videre. 

 

Mountainbike-spor i Hareskoven

Lad os starte med en af de Københavnske Klassikere. Mountainbike-sporenes svar på en god årgangsvin, Hareskovens MTB Spor. 

MTB-sporet i Hareskoven er ikke en velbevaret hemmelighed, men det kan næppe overraske nogen, eftersom de fire officielle spor i Hareskoven danner rammerne for mountainbikekørsel på alle niveauer. Sporene er vedligeholdt af nogle af Danmarks bedste sporbyggere, der, med liv og sjæl, sørger for at Hareskovens MTB-spor er i god stand og under udvikling.  

Videoen nedenfor viser en del af sporet:

Hareskoven har mange forskellige sværhedsgrader og løber igennem Store Hareskov, Lille Hareskov, Nørreskoven og Jonstrup Vang. Hver sektion har hver sit sporbyggerhold, så du er garanteret en masse variation. 

På kortet nedunder kan du se Hareskovens MTB-ruter:

 

Geelskovs Mountainbike-spor

KU Studenteridræt kører også i Geelskov, der har et varieret og sjovt MTB-spor. Ruten har ca. 200 højdemeter, der kan få stængerne til at syre godt til. Geelskov er niveaumæssigt inkluderende, så de fleste kan være. Særligt Blå Rute burde være mulig at gennemføre for alle deltagere uagtet af erfaring og niveau. Geel Skov MTB Sporlaug stod for tilblivelsen af det nyeste spor, og de står ligeledes for vedligeholdelse. Sporlauget har især lagt vægt på drops, så hvis du kan lide at få lidt airtime, så er Geelskovs Mountainbike-spor et oplagt sted at træde nogle watt. 

Herunder kan du se en kort video, der giver et indblik i sporets beskaffenhed og udformning:

I 2019 var Geelskovs MTB-spor marginalt tæt på at komme i Politikens Top 10 over Danmarks bedste MTB-spor. 

 

Mountainbiking i Rude Skov

Indtil videre har listen været præget af MTB-spor, hvor de fleste mountainbikeryttere kan være med. Rude Skovs MTB-spor er i højere grad teknisk udfordrende, så man skal være komfortabel med større drops og gaps. Det er dog muligt at fravælge de sorte sektioner af sporet, så ruten passer til dit niveau. Der er både downhill og cross country, så der er noget for enhver smag. Hos KU Studenteridræt bruger vi dog primært cross country-sporet, og det er da også et fremragende sted at undervise i køreteknik, da man bliver udsat for lidt af hvert. 

I videoen ovenover kan du se RideOn.dks gennemgang af sporet.

 

Derudover kører vi også i Tisvilde Hegn og Elipsebakkerne ved Hvidovre. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med MTB-undervisning til SU-venlige priser, så kan du finde KU Studenteridræts MTB-hold lige her: KU Studenteridræt Mountainbikehold.