Klatrekurser

3 dags klatrekursus med bouldering i Byen - søndagene 16., 23., 30. juni 2024 kl. 11-14

Kom med ud og prøv klatring af ude i Byen !

 • Holdets træner, Mohammad, tager holdet med ud af "klatrehallen" og ud til hemmelige, men oplagte boulder sommer-spots rundt i byen.
 • Som udgangspunkt mødes i ved KSI Klatretårn, da holdet skal have de sammenfoldelige rygsæk-boulder-madrasser med på ryggen ud til dagens klatrespot.
 • Medbring din cykel, egnet klatretøj, sko og en jakke/regnjakke (regner det klatres der "under broen!) - samt noget snacks og drikke til dagen, gerne en social snack til omdeling!
 • Der er ikke nogen krav til deltagerne, da der ikke klatres med reb, men det er en oplagt fordel at have lidt klatring i armene før fremmøde på holdet, så man ikke syrer for hurtigt til.

Læs om Klatrepåklædning HER

VIGTIGT: læs om SIKKERHED OG KLATRING før din tilmelding !

 ..holdets træner glæder sig til at se dig på kurset med spændende bouldering rundt i Byen; tilmeld dig (samt din klatre-buddy!?) på Hold knappen !

______________________________

Klatresikringskursus (K2) for studerende og andre

5 dags sikringsklatrekursus (K1/K2) - begynder - mandag 8. juli -  torsdag 11. juli samt lørdag 13. juli 2024 (heldagstur til Kullen!)

 • KSI tilbyder igen i år en uges introducerende kursus til væg- og klippeklatring med en af vores superdygtige trænere, Thore Jürgensen. De første fire dage træner vi klatring kl. 09:00.12:00 på den udendørs væg bag Nørre Allé 53 ved siden af tennisbanerne (se foto). Først trænes toprebsklatring (k1), dernæst fortsættes med føringsklatring (k2).
 • Sikringskursus gennemføres i løbet af de første 4 dage og certifikat fra Dansk Klatre Forbund kan udleveres, når det er bestået.
  Bemærk: opnåelse af K2 bevis Kræver fuldt fremmøde. 
 • Det bliver med sikkerhed en uge med ømme fingre og trætte ben, men du får rykket dine grænser og får én på opleveren.
 • I weekenden afslutter vi kurset med en dag på det smukke Kullen i Sverige og klatrer på rigtige klipper. 
 • Kullen er et af Sveriges mest storslåede naturreservater. Det er et otte km langt bjerg, der tilbyder næsten alt, man kan ønske sig af naturoplevelser.  Vi plejer at tage afsted cirka ved 8-tiden fra KSI, og hvornår vi er hjemme afhænger af, hvordan dagen går. Afsæt derfor hele lørdagen til turen, og hvis vejret er godt, kan det være, vi afslutter med lidt grill og hygge deroppe efter klatring. 

Læs om Klatrepåklædning HER

VIGTIGT: læs om SIKKERHED OG KLATRING før din tilmelding !

 

Transport: Træner koordinerer med holdet med hensyn til transport til Kullen.

Deltagergebyret inkluderer: Instruktion, lån af klatregrej, sikringskursuscertifikat (K1 / K2).

Deltagergebyret inkluderer ikke: Transport og mad (omkring 300 kr. pr. person). Forsikring (se nedenfor). Madindkøb/-tilberedning, som koordineres før turen af deltagerne

 ...kursets træner glæder sig til at se dig (og din klatre-buddy!?) til et intensivt kursus på KSIs flotte Klatretårn og efterfølgende klatretur til Kullen, du/I finder Tilmelding ved at klikke på Hold knappen!

_______________________________________

 

4 dags sikringsklatrekursus (K1/K2) - begynder - mandagene 5., 12., 19., 26. august 2024, kl. 16:00-20:00

 • På kurset træner vi på KSIs Klatretårn, som ligger bag bygningen, Nørre Allé 53
 • Vi træner udstyrskendskab, sikringsteknik og klatreteknik.
 • Træningen er bygget langsomt op, så du når at få rutine i de forskellige del-elementer.
 • Der bliver også tid til klatrehygge og spas!
 • Det er afgørende at man har et stabilt fremmøde, hvis man gerne vil opnå K2 Sikringsbeviset.

Kursets indhold

 • På begynderkurset er der fokus på at lære at sikre hinanden på høje ruter.
 • Klatreren har en klatresele på, hvor klatrerebet er fastgjort. Rebet går op gennem et anker (foroven) og ned til sikringspersonen på jorden, som har rebet gennem sin rebbremse.
 • Sikringspersonen kan til enhver tid bremse klatreren, hvis han/hun ryger af væggen. Rebet er elastisk og et styrt opsuges af rebet.
 • Senere i forløbet trænes der i, at klatreren selv fører rebet gennem sikringspunkter på væggen og op til ankeret (lead).
 • Klatrer er som udgangspunkt en sikker sport typisk med færre skader end boldsport - vi har dog fokus på rettidig omhu mht sikkerhed.
 • Du finder link til hvad du skal kunne for at opnå K1/K2 (norm og pensum) - læs det godt igennem før første træningsgang:  https://www.klatreforbund.dk/sikring

Du kan læse om din Klatrepåklædning HER

VIGTIGT: læs om SIKKERHED OG KLATRING før din tilmelding !

 ...kursets træner glæder sig til at se dig (og din klatre-buddy!?) til nogle dejlige timers sommer-klatring på KSIs flotte Klatretårn, du/I finder Tilmelding ved at klikke på Hold knappen!

_______________________________________________

3 dags klatrekursus - Bouldering i Byen (som)

Tilmelding til spændende klatrekursus, der kører på søndagene 16/6, 23/6 og 30/6 kl. 11-14, hvor Træner Mohammad tager holdet med rundt i byen for at bouldre på hemmelige, men oplagte boulderspots - vi tager KSIs rygsæk-boulder-madrasser med på rygg...
Læs mere

Se hold

5 dags Klatrekursus - begynder K2 og Kullen (Som)

Tilmelding til K2/klatresikrings kurset (8/7 - 11/7 2024), som er inklusiv dagsklatretur til Kullen (13/7 2024):

Se hold

4 dags klatrekursus - begynder K2 (Som)

Tilmelding til klatrekurset - rettet mod på K1 og K2-sikringsbevis - som foregår kl. 16:00-20:00, på mandagene 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 2024 - Begynder rebklatring (udendørs): -Hvor du får en grundig introduktion til egen klatring med topreb og til ...
Læs mere

Se hold