Generelt

Vision

Svømmeklubben har en målsætning om at være Danmarks førende svømmeklub for studerende og tidligere studerende, såvel sportsligt som socialt. Vi ønsker at skabe relationer mellem klubbens medlemmer på tværs af studier, årgange og nationaliteter med svømning som fælles samlingspunkt. Sportsligt er ambitionen at have mest vindende og bedst repræsenterede klub ved Masters stævner rundt om i landet. Klubben har en vision om at deltage i danske og internationale mesterskaber for masters svømmere (+25 år) - fx har vi flere gange været repræsenteret ved nordiske og europæiske mesterskaber for masters.

Mission

Vi ønsker at tilbyde de sportslige og sociale rammer, som gør det muligt for klubbens medlemmer at levere sportslige resultater på højt niveau, ved siden af deres respektive studier. Derfor tilbyder vi daglige træning med kvalificerede trænere på kanten. Da svømmerne på holdet er en blandet flok med forskellige mål og ambitioner tilstræber klubben at støtte individuelle mål og ambitioner. Især ønsker vi som klub at støtte svømmere med ambitioner om at skabe resultater ved seniormesterskaber såsom DM. Det sociale vægtes højt, og stævnedeltagelse betragtes som centralt for at opnå klubbens vision - da stævner både relaterer sig til vores sportslige mål, men i ligeså høj grad er med til at skabe de sociale rammer i klubben. Derfor arbejder vi aktivt på at få endnu højere stævnedeltagelse fremadrettet. I Ku Svømning og vandpolo afholder vi også flere sociale, ikke svømme relaterede, arrangementer såsom jule- og påskefrokost for at styrke sammenholdet og skabe relationer blandt medlemmerne.

Træning

Vores træninger i vand varer mellem 1-2 timer, hvor vi svømmer mellem 2,5-5 km. Man skal kunne overholde en starttid på max 2 minutter på 100 m. Vores programmer er ofte differentierede, da vi har mange forskellige niveauer på vores hold. Det betyder, at der fx kan være forskellige starttider på forskellige baner, et kortdistance og et langdistance program eller et særligt program for folk, som skal svømme stævne. Der er mulighed for at få rettet sin teknik under træning. Her gør vi både brug af vores træner og hinanden, hvis vi har brug for tips og tricks.

Vi tilbyder:

 • Mulighed for svømmetræning op til syv gange om ugen
 • Mulighed for styrketræning
 • Kvalificerede trænere på kanten
 • Mulighed for tilskud til stævner og konkurrencer
 • Sociale arrangementer herunder, julefrokost, påskefrokost og sidste ”fredag i måneden”arrangementer
 • Mulighed for venskaber på tværs af studier, nationaliteter og årgange
 • Støtte til at opnå personlige mål

Hvad forventes af dig?

 • At du er villig til at deltage klubbens arrangementer og træning
 • At du har lyst til at deltage i stævner
 • At du er villig til at støtte/hjælpe til ved klubbens arrangementer i form af en årlig frivillig opgave
 • At du har et niveau som gør dig i stand til at gennemføre 10 x 100 IM, eller speciale starttid 2.00
 • At du har et niveau som gør dig i stand til at gennemføre 10 x 100 fri starttid 1.45

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til formand@kuvand.dk eller svommeleder@kuvand.dk